78-jarige 'Oma Ria' uit Boxtel snelste oma van Brabant

BOXTEL - Ria van den Brand, beter bekend als Oma Ria, is wereldberoemd door een achtbaanfilmpje dat is gemaakt voor Vodafone. Afgelopen zomer is Oma Ria op avontuur geweest met het Omroep Brabant programma Onder Ons. Op Park Hilaria, kermis Eindhoven, werd Ria van den Brand ontvangen als een echte held.
In het Vodafone-filmpje is de 78-jarige oma uit Boxtel te zien zonder angst en met een aanstekelijke lach. Oma Ria is een vrouw die niet graag stil zit, graag lacht en bijna alles durft. Elke week in Onder Ons een aflevering met de wereldberoemde oma.

Helikopter
Ria van den Brand kreeg een bijzondere vlucht aangeboden van Defensie. Ze mocht namelijk een rondje over Brabant vliegen met de koninklijke helikopter. Een Aloutte van 50 jaar oud die in het verleden bij diverse militaire missies is ingezet.

Tegenwoordig doet de helikopter dienst als vervoersmiddel voor de Koninklijke familie en hun gasten. Oma Ria mocht op de stoel van Koningin Máxima zitten.

Kermis
Oma Ria kreeg op Park Hilaria een rondleiding en alle attracties waren voor één keertje gratis. Ze stapt zo in kermisattracties waar de meeste mensen van het kijken al ziek worden. Spelletjes, hoogte en snelheid, niets is te gek voor Oma Ria. En de lach die raakt ze niet kwijt.

Circuit
Op de grens van Brabant en Limburg ligt Circuit Venray en daar staat rallyteam HART klaar om met Oma Ria op volle snelheid over de baan de scheuren. Zonder aarzelen trekt 78-jarige oma het rallypak aan en stapt in de auto. Na drie rondes blijkt dat het niet hard genoeg gaat en dat ze er niet genoeg van kan krijgen. Ook met snelheden tot boven de 150 kilometer per uur op een baan vol bochten is de lach van Oma Ria niet weg te krijgen.