Video

Het kan: Een maatpak uit 1820 aanschaffen in Bredase Westernstore

9 oktober 2014 om 21:13 • Aangepast 24 april 2020 om 18:22
nl
Webshops zijn er genoeg, maar fysieke winkels die alleen kleding en accessoires verkopen voor mensen die door het leven willen gaan als cowboy of cowgirl zijn dun gezaaid. In de Bredase wijk Princenhage gaan Aad en Thea het toch proberen. Waarom? Een cowboyhoed, laarzen of een complete outfit moet je toch echt in een winkel passen voor je die aanschaft.
Geschreven door

De Westernstore Country in Princenhage staat nog boordevol bloemen. Niet zo verwonderlijk, want de winkel is deze week voor het eerst geopend.
Niet doen, wel doenAad Eikema en Thea Geerts hebben maanden getwijfeld voor ze de stap durfden te zetten. "De echte liefhebbers van deze kleding uit onze regio moesten naar Antwerpen, Brussel of Nijmegen om iets van kwaliteit te kunnen aanschaffen. Webshops en ondernemers die kleding verkopen op een evenement zijn er genoeg, winkels bijna niet en daarom hebben we deze stap genomen."
Laarzen van pythonleerNet als in het 'echte leven' kunnen de liefhebbers het zo gek maken als ze zelf willen. Een handgemaakte hoed van negenhonderd euro of laarzen gemaakt van pythonleer, het kan allemaal.
"Bij de laarzen van slangenleer krijg je wel een certificaat mee. Anders krijg je gedonder bij de douane als je met het vliegtuig naar het buitenland gaat", zegt Aad Eikema.
Komt u maar De aanloop moet nog een beetje op gang komen, maar het vertrouwen in een goede zakelijke toekomst is stevig. "De countryliefhebbers in de omgeving weten ons al te vinden en de 'gewone' mensen komen ook al een kijkje nemen. Dus we hebben echt wel een gat in de markt aangeboord."
Old look En geloof het of niet: ook het wereldje van de westernkleding kent zijn trends. Helemaal 'hot' is momenteel de 'old look'. Anders gezegd: eruitzien als een cowboy die op een zondag in 1820 naar de kerk ging en daarna door naar de saloon. Mooie hoed, mooi pak, mooie laarzen, strik, pistool en donkere bril.  
Samenvattend: papa kan op stap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.