De Marathon Eindhoven van minuut tot minuut: Komon faalt, Sengers verrast

EINDHOVEN - Geen parcoursrecord, maar wel diverse mooie sportmomenten waren er zondag te zien tijdens de marathon in Eindhoven. Profs en amateurs lieten zich weer van hun beste kant zien. De marathon werd gewonnen door de Ethiopiƫr Tilahun Regassa. Omroep Brabant was er bij en volgde de marathon op de voet.
Leonard Komon was de naam die voor aanvang van de marathon het vaakst viel. Maar de Keniaan, die wereldrecords liep op de tien en vijftien kilometer, kon de hoge verwachtingen in Eindhoven niet inlossen.

Regassa, Jonathan Maiyo, Richard Sigei en Alfers Lagat vormden halverwege de wedstrijd een kopgroep en van hen bleek Regassa over de beste benen te beschikken. Zijn tempoversnelling kon niemand volgen. Met Regassa kreeg de marathon van Eindhoven een winnaar die al eerder zijn naam had gevestigd in Nederland. De Ethiopiër won in 2013 de marathon van Rotterdam in een tijd van twee uur vijf minuten en 38 seconden.

Aanpassing
Eindhovenaar Harm Sengers – die door een blessure amper had kunnen trainen - werd knap tweede van alle Nederlandse mannen. Zijn plaatsgenote Kim Dillen werd vierde bij de Nederlandse vrouwen.

Dat de marathon in Eindhoven een populair evenement is, blijkt wel uit het aantal deelnemers. Dat lag dit jaar boven de 20.000. Een nieuw record. En op Twitter was de marathon zondag trending topic. Toch wil de organisatie de marathon volgend jaar aanpassen. Het parcours – dat nu nog uit twee ronden bestaat – moet één ronde worden. Dat vertelde marathondirecteur Edgar de Veer tegen Omroep Brabant.

Lees hieronder de liveblog terug van minuut tot minuut.

De liveblog is ook te volgen in een groot scherm.

Alles over de marathon van Eindhoven is te vinden in ons dossier: omroepbrabant.nl/marathon.


Lees ook: Aanloop naar de marathon van Eindhoven: zes veelgestelde vragen en antwoorden