Ontdek nu zelf het geheim van Schrobbelèr proeven in Tilburg

TILBURG - Schrobbelèr heeft een nieuw proeflokaal. Vanaf vrijdag is voor de liefhebber een kijkje in de keuken van de Brabantse kruidenlikeur mogelijk. Het lokaal zit in het pand van de distilleerderij aan de Polluxstraat in Tilburg.
In aanvulling op wat de distilleerderij al liet zien van het productieproces is besloten historisch materiaal van zolder te halen en het proeflokaal te verbouwen. "Er was zoveel vraag naar rondleidingen dat we we nu een proeflokaal hebben waar we honderd mensen kunnen laten genieten van ons kruidenlikeur", zegt Jan Eijsermans van Schrobbelèr.

Noordanus
Burgemeester Noordanus nam de tienmiljoenste kruik in ontvangst. "Het is een lekker drankje en het hoort echt bij Tilburg", zegt de burgemeester al nippend aan zijn glaasje Tilburgs bloed.

Historie
Schrobbelèr is een kruidenlikeur gemaakt op basis van 43 kruiden en met een alcoholpercentage van 21,5%. In Brabant is het drankje in 1973 door Jan Wassing voor de eerste maal samengesteld als zachte borrel voor zijn gevoelige maag.