Studenten schakelen televisies MediaMarkt uit en krijgen winkelverbod in Eindhoven

EINDHOVEN - Een grapje van studenten van de opleiding Elektrotechniek is slecht gevallen bij de MediaMarkt in Eindhoven. Met een zelfgesoldeerde afstandsbediening schakelden vijftig studenten alle televisies uit bij de elektronicazaak. De studenten rekenden op een lach van de manager, maar kregen een winkelverbod.

Voor het tweede jaar op rij togen studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) naar de MediaMarkt. "Ons doel was om eerstejaars te interesseren voor het solderen. Vijftig studenten gingen naar de MediaMarkt in Eindhoven, veertig naar het filiaal in Tilburg", zegt organisator Edgar van Megen.

Grap valt verkeerd
In de afstandsbedieningen van de studenten zaten codes geprogrammeerd waarmee met één druk op de knop, televisietoestellen van 142 merken konden worden uitgeschakeld. Genoeg ingrediënten voor een grap waarmee ze de manager van de MediaMarkt op de kast konden jagen. "Twintig mensen kregen een winkelverbod en moesten hun gegevens afgeven."

In Tilburg haalden studenten hetzelfde grapje uit en gingen de televisieschermen ook op zwart. "Maar daar dacht het personeel van de MediaMarkt dat het aan henzelf lag. Ze gingen kijken of de elektriciteit nog wel in orde was."

'Belletje trekken op universiteitsniveau'
Wie is hier nou gek, rijst de vraag. De MediaMarkt of de studenten? "Het is een beetje belletje trekken op universitair niveau", erkent Edgar. Of de studenten hun excuses gaan aanbieden, weten ze nog niet. MediaMarkt was niet bereikbaar voor commentaar.
Deel dit artikel: