Video

Dierenasiel Breda in nieuw gebouw klaar voor de opvang van honden en katten

22 oktober 2014 om 15:54
nl
Het dierenasiel in Breda heeft de deuren geopend van een splinternieuwe opvang van honden en katten. Het oude gebouw is afgebroken en er is een geheel nieuw pand neergezet. De opvang moet plaats bieden aan zo'n 70 honden en 200 katten.
Geschreven door

"Het is weer helemaal mooi en nieuw", vertelt manager Nicole Bolijn trots. De gangen en verblijven zijn nog schoon en het ruikt naar nieuwbouw. De relatief weinig dieren die in de opvang zitten lijken al gewend aan hun nieuwe onderkomen. Voor de medewerkers is het nog best vaak zoeken naar de juiste hokken en afdelingen.
Kattenflats voor de poes Op dit moment verblijven in het asiel tegen de twintig honden en tachtig katten: "We hebben de afgelopen weken geen dieren aangenomen, dus er zijn er minder dan normaal. De komende weken wordt het drukker, want we hebben een wachtlijst."
Nieuw aan het dierenasiel zijn de vele vrije loopruimtes voor de katten, inclusief kattenflats. "Zo resocialiseren ze sneller, omdat ze met veel andere katten samenleven."
Van oud naar nieuw De verbouwing was nodig, omdat het vorige gebouw sterk verouderd was en onder meer niet voldeed aan de moderne eisen van hygiëne. Het gebouw is in een vierkant gebouwd met in het midden - in de open lucht - uitloopvelden voor de honden. De bouw van het nieuwe dierenasiel liep in de miljoenen euro's. Hoeveel precies wil Nicole Bolijn niet kwijt. Wel dat de dierenopvang de komende veertig jaar vooruit kan. "En dan valt zo'n bedrag wel mee."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.