Brabanders creatief met huwelijksaanzoek: reclamebord, bloemenberm en kruiswoordpuzzels

EINDHOVEN - Wil je met me trouwen? Het zijn misschien wel de vijf meest romantische woorden in een relatie. Sommigen maken er een sport van om die vraag zo origineel mogelijk te stellen. En wij Brabanders zijn daar best goed in.
In Nuenen verscheen een huwelijksaanzoek op een reclamebord. 'Marieke, wil je met me trouwen? Love you, Bas' was een week lang te lezen op het grote led-scherm. Marieke, de flauwste niet, zei ja. Het stel wil volgend jaar in de zomer in het huwelijksbootje stappen.

Bloemenberm
Zeg het met bloemen, moet Jeroen Hilgers uit Udenhout hebben gedacht begin 2012. In de berm van de Midden-Brabantweg in Kaatsheuvel plantte hij heel veel krokussen en viooltjes. Toen ze uitkwamen, was er 'Judith, wil je met me trouwen?' te lezen in de berm. Judith was blij verrast en zei volmondig ja.

Voor buitenstaanders was het een zeer ingewikkelde kruiswoordpuzzel, maar voor Ilse niet. Haar vriend Sjon Reijers uit Berghem vroeg haar ten huwelijk via de puzzel op de voorpagina van Weekblad Regio Oss. De vragen waren heel persoonlijk en alleen voor Ilse op te lossen. Onderaan de puzzel verscheen langzaamaan de zin: Lieve Ilse, wil je met me trouwen?' Dat wilde ze wel.

Op je knieën in de provincie
Naast originele manieren om je geliefde ten huwelijk te vragen, zijn er genoeg originele plaatsen om dit te doen. Zo zijn er huwelijksaanzoeken geweest op de Topshelf Open in Rosmalen, de Marathon Eindhoven, Facebook en het Parktheater en op Paaspop, twee keer zelfs.