Vleesverwerker VION Boxtel geeft openheid van zaken: gegevens vlees in te zien

23 oktober 2014 om 14:00
nl
Vleesverwerker VION gaat het over een andere boeg gooien. Vanaf donderdag kan iedereen op de website zien wat de kwaliteit is van het vlees dat er wordt verwerkt. Dit doet het bedrijf om openheid van zaken te geven en vertrouwen van de consument terug te winnen.
Geschreven door

Het bedrijf verklaart donderdag dat het het 'van allergrootst belang' vindt de hoogste standaard na te leven wat betreft voedselveiligheid, produktintegriteit en dierenwelzijn.
VertrouwenOok wil VION werken aan consumentenvertrouwen. "VION zet bij wijze van spreken de deuren van de slachterij open, zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe zorgvuldig wij werken."
CEO Michiel Herkemij van VION zegt donderdag niet te kunnen garanderen dat er nooit meer iets fout gaat bij VION: "Maar wel kan ik verzekeren dat we het altijd bekend zullen maken."
Partij voor de Dieren vindt maatregelen niet voldoendeDe Partij voor de Dieren is nog niet tevreden over de nieuwe plannen van VION. "Dat zo een beetje de grootste vleesverwerker van Europa nu pas deze stap zet is eigenlijk te laat", zegt Esther Ouwehand Kamerlid voor de Partij voor Dieren. Toch is dit nog niet genoeg. Er worden bij VION per uur ongeveer 650 varkens geslacht. Dat tempo zal ook echt omlaag moeten."
VleesschandalenDe Boxtelse vleesverwerker is één van de grootste vleesfabrieken van Europa. VION kwam in opspraak na onthullingen van Omroep Brabant over een vleesschandaal.
In de zomer van 2012 werd 11.000 kilo varkensvlees ten onrechte verkocht als biologische ham. VION sprak destijds van een eenmalig incident.
Het bedrijf ging later weer in de fout. VION had een partij droge worst, die niet aan de voedselveiligheidscriteria voldeed, niet teruggehaald. In de worst waren sporen van de bacterie Listeria gevonden.
Ook werd VION de afgelopen jaren geplaagd door mislukte overnames en financiële problemen.
Lees alles over VION in het nieuwsdossier omroepbrabant.nl/VION.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.