Tragedie rond vermissing en dood van Dylan Proosten (19) in Terheijden beschreven in boek

23 oktober 2014 om 18:24
nl
Wat voor tragedie speelde zich af op zaterdagavond 10 december 2011, de avond dat de 19-jarige Dylan Proosten uit Rijen verdween tijdens een feest in Terheijden? Schrijver Theo Barkel heeft geprobeerd de onderste steen rond het overlijden van de jongen boven te halen in zijn boek 'Dylan Proosten, vergeet mijn naam niet'.
Geschreven door

Samen met de ouders van Dylan, zijn beste vrienden en specialisten op medisch en juridisch gebied heeft Barkel een poging gedaan om de bizarre gebeurtenissen van die noodlottige avond te reconstrueren. Ook paragnost Peter van der Hurk en medium Christel van den Akker hebben zich over de 'vreemde omstandigheden' gebogen.
Personeelsfeest C1000Dylan was op die bewuste avond met collega's in een bus naar een personeelsfeest gegaan van supermarkt C1000 waar hij werkte. Na afloop van het feest bleek hij niet met dezelfde bus naar huis zijn gegaan.
Toen zondagmorgen bleek dat hij helemaal niet thuis was geweest, sloeg de familie alarm. De politie zocht met man en macht bij het Markkanaal in Terheijden. Daar werden al snel spullen van de scholier teruggevonden.
Lichaam Dylan in weilandPas anderhalve week later vonden voorbijgangers het stoffelijk overschot van de jongen in een weiland aan de Bergen, op enkele minuten lopen van het café waar het feest was.
De politie kon na uitgebreid onderzoek een misdrijf uitsluiten. Dylan zou onwel zijn geworden en gestorven zijn door onderkoeling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.