Willemijn Verkaik uit Son en Breugel krijgt weer rol in Londense muscial

24 oktober 2014 om 14:05
nl
Musicalster Willemijn Verkaik uit Son en Breugel gaat in Londen meespelen in de musical 'Women on the verge of a nervous Breakdown'. Dat melden diverse showbizzsites. De musical is gebaseerd op de film 'Mujeres al borde de un ataque de nervios' van Pedro Almodóvar. De musical is vanaf 12 januari te zien in het Playhouse Theatre in Londen.
Geschreven door

Willemijn Verkaik maakte de afgelopen tijd furore als de groene heks Elphaba in The Wicked. Ze kreeg daarvoor de prijs voor het beste debuut in het Apollo Victoria Theatre in het Londense musicalmekka Westend. In juli moest Verkaik met die rol stoppen omdat ze rugklachten had. Inmiddels is ze hersteld.
Oscar beste scriptNu is ze dus toegevoegd aan de cast van "Women on the verge of een nervous Breakdown". Het was de eerste film waarmee de Spanjaard Almodóvar internationaal door brak. Later werd hij wereldberoemd met zijn films Volver en Hable con ella. Voor die laatste film kreeg hij een Oscar voor het beste script.
De musical waarin Willemijn Verkaik nu gaat spelen gaat over twee vrouwen die vechten om de regie over hun eigen leven te krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.