Omgekomen Anna van Keulen herdacht met polsbandje door hockeyteam: 'Zo is ze altijd bij ons'

29 oktober 2014 om 23:02
nl
Teamgenootjes, maar tegelijkertijd ook vriendinnen en klasgenootjes van de omgekomen Anna van Keulen (13), stonden woensdagavond voor het eerst weer samen op het veld bij HC Tilburg. Om hun polsen droegen ze een zweetbandje met de naam van Anna. “Zo is Anna toch altijd bij ze.”
Geschreven door

Anna hockeyde in meisjes C13 van de Tilburgse hockeyclub. De klap kwam hard aan bij haar teamgenootjes, toen bekend werd dat Anna om het leven was gekomen bij een verkeersongeluk in Tilburg. “Het team was geschokt”, vertelt Ardi Gijsbers, die namens de club contactpersoon is met ouders.
Klap kwam hard aan“In het team zitten veel vriendinnen, maar ook klasgenoten van Anna. Die zien Anna dus niet meer op school én op de club. De klap kwam dubbel zo hard aan.” Na het verschrikkelijke nieuws staken de meisjes van C13 de koppen bij elkaar. Anna moest en zou aan hun verbonden blijven, onderdeel uitmaken van het team.
En dus bedachten ze een zweetbandje ter nagedachtenis aan Anna. In de clubkleuren, met de naam van Anna en twee hartjes. Het bedrijf in Ridderkerk dat de bandjes maakte, was zo onder de indruk van het initiatief dat het besloot de zweetbandjes te schenken.
'Honderdste doelpunt voor Anna'Met Anna waren de meisjes op weg om herfstkampioen te worden. Het team scoorde al 58 doelpunten. De honderd gaat waarschijnlijk wel gehaald worden. “Dat doelpunt zal worden opgedragen aan Anna, daar zijn de meiden nu al mee bezig”, laat Gijsbers weten.
Woensdagavond trainden de meisjes dus weer voor het eerst. “Ze hadden er zin in, maar waren nog wel heel verdrietig.” De zweetbandjes werden meteen gedragen. Door iedereen. En dat zal iedere training en iedere wedstrijd weer gebeuren. Zodat Anna blijft voortleven in meisjes C13 van HC Tilburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.