Video

Pijnlijke schiettest (alleen voor kerels) bij Paintball Games Venhorst

4 november 2014 om 11:10 • Aangepast 24 april 2020 om 19:24
nl
Dertig jaar na de introductie in Nederland is paintball nog altijd razend populair. De laatste aanwinst in onze provincie werd recent geopend in de voormalige FAAM dropfabriek in Breda. In Venhorst, aan de andere kant van de provincie, werd afgelopen zomer de nieuwe locatie geopend van Paintball Games Venhorst.
Geschreven door

De jonge eigenaar Andy Haegens van Paintball Games Venhorst runt op zijn twee hectare grote terrein een soort openluchtmuseum met vooral militaire voertuigen. Er ligt een gecrasht  vliegtuig, er staat een tank en de sfeer van een veldslag wordt gecomplementeerd met een Russische helikopter.
Het moet realistisch zijn Ondanks dat het spelletje paintball nog steeds razend populair is, nemen paintball beoefenaars geen genoegen meer met een bordkartonnen decor. "Je moet steeds blijven vernieuwen. Ik probeer op mijn terrein een sfeer te creëren die overeenkomt met computergames als World of Tanks. Deelnemers gaan hier een totaal andere wereld in," vertelt de jonge ondernemer.
Berlijn in de koude oorlogHet terrein in Venhorst is opgedeeld in een (oost) Duits en in een Engels gedeelte. Het is de kille sfeer van Berlijn na de bouw van de muur. Ondanks de moordende onderlinge concurrentie in paintball-land wordt het bedrijf van Haegens door liefhebbers aangewezen als 'het beste van Nederland.' Een bedrijf met een zeer bijzondere ontstaangeschiedenis.
Verkeersongeluk In 2003 werd het toen nog bedrijf(je) opgezet door de toen 19 jarige Steve Haegens. Vrij snel na de start ging het beginnende paintball-bedrijf over in handen van de toen 16-jarige Andy. Broer Steve kreeg onderweg naar de kapper een noodlottig verkeersongeval. Als eerbetoon aan zijn broer besloot Andy het bedrijf voort te zetten.
Echte mannenPaintball is en blijft een mannensport. "Je krijgt er een kick van en we willen allemaal toch oorlogje spelen", zegt een zwaarbewapende deelnemer. Pijnlijk is het ook. Wie geraakt wordt zonder beschermende kleding springt ongeveer een meter in de lucht van de pijn.
Nog zo'n mannending: Na afloop laten de deelnemers graag zien waar ze werden geraakt. Op de ontblote ruggen zijn veel rode plekken en 'inslagen' van de 'kogels' te zien. Kijk: da's pas fijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.