Vierduizend mensen rennen en lopen over snelweg A4 Steenbergen: 'Net de Vierdaagse van Nijmegen'

STEENBERGEN - In Steenbergen rennen zondag 4000 mensen over de nieuwe snelweg A4. Daar wordt de A4 Run 2014 gehouden. De spiksplinternieuwe snelweg wordt over twee weken geopend. De A4 Run wordt maar één keer gehouden.
Het idee om op de weg een hardloopwedstrijd te houden, komt van Marc van Herel. Hij had niet verwacht dat Rijkswaterstaat goedkeuring zou geven voor zijn 'gekke plannetje'. Hij dacht dat het bij dromen zou blijven.Bokaal van asfaltlagen
Zondagochtend was de weg voor de wandelaars. Die genoten, zeker met het mooie zonnige weer. "Het is net de Vierdaagse van Nijmegen", straalde een van de deelneemsters. 's Middags is de weg voor wedstrijdlopers, rolstoelatleten en wheelers.

Zij konden meedoen aan wedstrijden over vijf en tien kilometer of een halve marathon. Ook vond er een kidsrun van 2,5 kilometer plaats. De snelste atleten krijgen een bokaal die is gemaakt van verschillende asfaltlagen.Het epicentrum van de A4 Run ligt bij het viaduct ter hoogte van de Zee­landweg-Oost. "Ze komen dus ook allemaal onder het enige Brabantse aquaduct", vertelt Van Herel. "Dat alleen al is een belevenis op zich.”

Zelf doet Van Herel niet mee aan het evenement. "Daar heb ik me een jaar geleden al bij neergelegd. Maar om 4000 man van deze snelweg gebruik te kunnen laten maken is ook een heel fijn gevoel."Gesmokkeld
Een gezin uit Bergen op Zoom kwam stralend over de finish; vader, moeder en hun 2-jarig zoontje. "Het was hartstikke leuk", vertelde de moeder. "Een hele mooie route. We hebben de tien kilometer gelopen. De kleine man ook, al heeft hij wel gesmokkeld in de buggy... Maar hij heeft ook stukjes gelopen hoor!"

[Tweet: https://twitter.com/DitisBart/status/531389818790756352 ]

Ook een man uit Halsteren haalde de eindstreep. "Het is een lange, maar mooie snelweg. En het is prachtig weer, niks te klagen." Toch gaat hij over twee weken niet meteen gebruik maken van de weg. "Ik moet mijn rijbewijs nog halen", lacht hij. "Waarschijnlijk 7 december!"


Meer over dit onderwerp:
a4 steenbergen a4 run wegen hardlopen halve marathon