Michael van Gerwen klasse beter dan Jan Dekker

10 november 2014 om 23:18
nl
Michael van Gerwen heeft er maandag geen twijfel over laten bestaan wie de beste Nederlandse darter in poule A van de voorronde van het Grand Slam of Darts is. De wereldkampioen uit Gemonde versloeg landgenoot Jan Dekker met liefst 5-0.
Geschreven door

De overwinning op Dekker betekende de derde zege voor Van Gerwen, die zich daarmee plaatste voor de knock-outfase van het toernooi in het Engelse Wolverhampton.
Afhankelijk van anderenDekker, door de profbond PDC uitgenodigd als een van de BDO-vertegenwoordigers, is afhankelijk van de partij tussen Kim Huybrechts en Darren Webster om nog door te mogen.
In poule D zette Raymond van Barneveld een 2-0-achterstand om in de winst (5-2) tegen Robert Thornton. Van Barneveld was al zeker van de volgende ronde. Dat gold niet voor Vincent van der Voort. Hij moest winnen van Robbie Green, maar slaagde daar niet in. Van der Voort kwam ruim achter, maar knokte zich terug tot 4-3. Op die stand kreeg de Engelsman vier wedstrijdpijlen, maar liet die onbenut. Van der Voort sleepte er een beslissende negende leg uit. Die werd gewonnen door Green, die 170 uitgooide en daardoor de partij met 5-4 won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.