SP boos over opnieuw wegsturen Bredase weggeefkok Rahal Lamlih: 'We moeten trots op hem zijn'

11 november 2014 om 21:35
nl
De SP in Breda meldt dat weggeefkok Rahal Lamlih dinsdag is weggestuurd tijdens het uitdelen van gratis maaltijden aan dak- en thuislozen bij wijkcentrum De Meidoorn aan de Meidoornstraat. De politieke partij gaat hier woensdag vragen over stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering.
Geschreven door

Lamlih zou zijn weggestuurd door een wijkagent, meldt de partij. De kok moest eerder al stoppen van de gemeente Breda met het uitdelen van voedsel aan daklozen vanwege overlast.
'Definitieve oplossing'"De SP kan en wil niet geloven dat uitgerekend dit college, dat juist de mens centraal stelt, blij is met deze gang van zaken", meldt fractievoorzitter Bas Maes.
"Wij horen graag dat het college afstand hiervan neemt en willen het college bovendien vragen naar een definitieve oplossing zodat Rahal Lamlih niet langer opgejaagd wordt. Hij is uitgegroeid tot een nationaal symbool van barmhartigheid. Laten we als Breda trots zijn op deze man."
Trekhaak voor mobiele keukenDe partij wil verder weten of de gemeente of het college Lamlih een trekhaak wil doneren zodat hij ook zijn mobiele keuken kan gebruiken. Die kreeg hij onlangs van SBS6.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.