Video

Livebeelden van snelwegen Zuid-Nederland op zestig monitoren in Verkeerscentrale in Helmond

12 november 2014 om 17:25
nl
De verkeerscentrale van Zuid-Nederland is verhuisd van Geldrop naar Helmond. Het pand in Geldrop was sterk verouderd en veel te klein. In Helmond zit de centrale op een ideale locatie: de High Tech Automotive Campus.
Geschreven door

De verkeerscentrale in Helmond oogt als een hypermoderne 'controlroom'. Zo'n zestig strakke monitoren laten live-beelden zien van de verschillende snelwegen en provinciale wegen in Zuid-Nederland. Die worden nauwlettend in de gaten gehouden door de wegverkeersleiders.
Tot voor kort werkten ze in Geldrop. Daar begon de verkeerscentrale in 1995. Het zou voor korte tijd zijn, het werd uiteindelijk zo'n twintig jaar. "De centrale was echt niet meer van deze tijd", zegt Chris Roovers, afdelingshoofd van de verkeerscentrale. "Het was er veel te klein, de airco voldeed niet en de techniek was verouderd. We moesten echt naar een nieuwe locatie."
En die nieuwe locatie werd dus de High Tech Automotive Campus in Helmond. Hier worden allerlei innovaties bedacht op verkeersgebied. Chris Roovers: 'We gaan dan ook samenwerken met verschillende partijen om te onderzoeken hoe het 'slimmer' kan. In de toekomst zal er steeds meer informatie 'in-car' komen. Dat heeft invloed op het werk in de verkeerscentrale."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.