Opvolger 'De nieuwe wildernis' wordt gefilmd in Brabantse natuurgebieden

13 november 2014 om 13:41
nl
De Biesbosch, Moerputten, het Haringvliet en de Oosterschelde zijn enkele plekken waar de nieuwe natuurfilm 'Holland, natuur in de delta' zich gaat afspelen. De film is de opvolger van de succesvolle bioscoopfilm 'De nieuwe wildernis' en gaat in september 2015 in première.
Geschreven door

"We hebben vrij veel in Brabant gefilmd, zegt Ignas van Schaick. Hij is van EMS films, de producent van de film. Zo is de zeearend in de Biesbosch een van de 'hoofdkarakters' in 'Holland, natuur in de delta'.
De opnames worden ook in het Brabantse deel van het natuurgebied gemaakt. "We volgen de zeearend intensief, zegt Van Schaick. De opnames zijn aan het begin van het jaar begonnen en gaan door tot mei.
Grote torenIn de Biesbosch hebben de makers een grote toren gebouwd om de zeearend goed vast te kunnen leggen op beeld. "Ook in de winter maken we opnames. Dan gaat de zeearend jagen. We willen die jachtscènes filmen", zegt Van Schaick.
Ook de Moerputten bij Den Bosch spelen een belangrijke rol in de film. Het pimpernelblauwtje in dat gebied is eveneens een hoofdkarakter in de film. Volgens Van Schaick heeft de vlinder een bijzondere relatie met het water.
Ode aan kustgebiedDe nieuwe film wordt volgens de makers een ode aan onze rivieren en kustgebied. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken.
"Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland, van zeer ervaren tot aanstormend talent zullen Holland, net als De Nieuwe Wildernis doen uitblinken door de hoogste kwaliteit van beeld", aldus de initiatiefnemers.
750.000 bezoekers'De nieuwe Wildernis' werd gefilmd in het nieuwe natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland. De film kwam in 2013 uit en trok in korte tijd 750.000 bezoekers. De film kreeg veel prijzen. Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Wereld Natuurfonds WNF werken samen met EMS Films aan de nieuwe film, het tweede deel van wat een trilogie over de Nederlandse natuur moet worden.
In 2017 komt het derde deel van de trilogie. Die film wordt opgenomen op de Wadden.[YouTube:body:http://youtu.be/XfTdq63O0Hs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.