Groepsfoto met PSV-spelers bedolven onder racistische reacties: ‘Moeten jullie niet in Gouda zijn?'

EINDHOVEN - De groepsfoto van het Nederlands elftal die middenvelder Leroy Fer vrijdag op de sociale media plaatste, is bedolven onder de racistische reacties. Op zowel Twitter, Instagram en Facebook wordt verontwaardigd gereageerd op de kwetsende teksten.
Fer plaatste vrijdag een foto waarop negen donkere internationals van het Nederlands elftal op staan, onder wie vijf PSV-spelers: Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Luciano Narsingh, Jetro Willems en Karim Rekik.

Die foto werd massaal gedeeld op Facebook, waaronder door nieuwssite Voetbalzone.nl. Op die Facebook-pagina kwamen veel racistische reacties binnen, variërend van 'Club van Sinterklaas?' tot 'FC Aap' en van 'Allemaal Zwarte Pieten' tot  'Moeten jullie niet in Gouda zijn?', daarmee refererend aan de sinterklaasintocht die zaterdagmiddag plaatsvond.


'Ze kunnen beter de Sint helpen'
Voetbalzone.nl heeft het bericht waar de reacties onder stonden van de Facebook-pagina verwijderd. "Wij betreuren, én nemen pertinent afstand van, de racistische reacties die daarop volgden en hebben er derhalve voor gekozen om deze foto te verwijderen", schrijft de nieuwssite.

Ook op de Facebook-pagina van VoetbalPrimeur regende het discriminerende reacties. “Dit is eerder het Surinaamse elftal”, verwondert Salim Bni Bouyach zich. Marko Schoonrok verwijst ook naar het sinterklaasfeest: “Ze kunnen beter de Sint gaan helpen vandaag.”

'Waar zijn de Nederlanders?'
Ramish Yusofi denkt te weten waarom het Nederlands elftal maar niet weet te winnen de laatste tijd. "Dat komt omdat er geen één blanke tussen zit." Ook op andere sociale media reageren gebruikers op een kwetsende manier. “Waar zijn de Nederlanders?”, reageert @fazachahim op Instagram verbaasd.

“Oh god. Hiddink is coach en er is wéér een kabel”, verzucht Dienst Klopper op Twitter. “Jongens leven in een andere dimensie”, vult Ceriel Oosthout aan.


Deel dit artikel: