Destructiebedrijf Rendac in Son: 'Ruimen pluimvee Hekendorp zonder gevaar Brabantse bedrijven'

17 november 2014 om 12:28
nl
Destructiebedrijf Rendac uit Son verwerkt de dieren van het vanwege vogelgriep geruimde pluimveebedrijf in Hekendorp in de provincie Utrecht. Volgens een woordvoerder gebeurt dat volgens de protocollen van het crisisteam van de overheid, zowel bij het pluimveebedrijf als bij de destructor en wordt daarmee alles gedaan om verdere verspreiding tegen te gaan.
Geschreven door

In Hekendorp volgen de chauffeurs van Rendac de instructies die daar gelden. De dode dieren worden ter plekke geseald en geladen en vervolgens worden de wagens verzegeld.
Deze rijden rechtstreeks en zonder stoppen naar Rendac in Son. Voor ander vervoer van pluimvee geldt sinds zondag een vervoersverbod voor heel Nederland.
Extra maatregelenBij het destructiebedrijf geldt een extra protocol. De kadavers worden weliswaar op normale manier verwerkt maar zijn er wel extra maatregelen zoals beschermende kleding voor het personeel en extra hygiënemaatregelen.
Dat betekent onder meer dat niemand anders dan het benodigde personeel in de buurt van de loshal mag komen en dat eventuele rondleidingen op het bedrijf maandag niet doorgaan. Na het lossen worden de vrachtwagens gewassen en gedesinfecteerd. Dat gebeurt altijd maar nu met gebruik van een speciaal soort schoonmaakmiddel.
ZLTO niet bezorgd over vervoer naar RendacBoerenbelangenorganisatie ZLTO maakt zich geen zorgen om verspreiding van de vogelgriep in Brabant door het feit dat de geruimde dieren vanuit Hekendorp naar Son worden vervoerd.
Rendac zelf heeft nog geen extra maatregelen genomen voor eventueel andere aanvoer van pluimvee. Het bedrijf voorziet geen capaciteitsprobleem.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.