Video

Grote problemen met C2000-netwerk en politieportofoons in Breda

17 november 2014 om 16:23
nl
Al twee jaar lopen agenten en burgers gevaar in de binnenstad van Breda, omdat het communicatiesysteem van de politie (C2000) het daar vrijwel niet doet. Oorzaak is onvoldoende dekking van de huidige masten. Ook maakt de politie gebruik van verouderde portofoons die door slijtage soms uitvallen. Politievakbond ACP eist direct actie. Het ministerie komt in februari met een oplossing.
Geschreven door

"Zeker op stapavonden komen in Breda geregeld opstootjes voor. Het is levensgevaarlijk als ik mijn collega's niet kan bereiken", zegt politieman en ACP-secretaris Maarten Brink.
"Collega's worden voor ze de straat op gaan al gewaarschuwd voor de slechte bereikbaarheid. Dat kan niet. Het voelt niet veilig. Als politiemensen in de knel komen, hebben ze maar een keer de kans om te roepen en als het bericht dan niet doorkomt kun je bedenken wat er gebeurt”, zegt Brink.
Extra mastOmdat het probleem al twee jaar speelt, is in het verleden een mobiele mast neergezet in het centrum. Maar die is weggehaald, omdat het een tijdelijke mast betrof.
De eenheid Zeeland-West-Brabant bevestigt dat de problemen al lang spelen en hoopt dat die snel worden opgelost. Politiechef Hans Vissers: "Wij zijn bezig om, binnen onze eigen mogelijkheden, tot een verbetering te komen. Dit doen we door portofoons aan te schaffen die gevoeliger zijn. C2000 is echter een nationaal verbindingsnetwerk."
Extra mastHet ministerie van Veiligheid en Justitie is verantwoordelijk voor C2000. In het verleden waren daar al vaker problemen mee. Het ministerie zegt dat er in februari een definitieve oplossing komt, omdat dan een extra mast wordt geplaatst in het centrum van Breda.
Voor SP en VVD in de Bredase gemeenteraad is dat niet genoeg. De partijen hebben raadsvragen gesteld aan burgemeester Peter van der Velden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.