Helmondse hockeyer Bob de Voogd kiest voor avontuur in India, speler geveild voor 25.000 euro

EINDHOVEN - Hockeyer Bob de Voogd uit Helmond krijgt 25.000 euro voor een maand hockeyen in India. De aanvaller van de Eindhovense club Oranje Zwart werd dit weekend op de Indiase hockeyveiling voor dat bedrag geveild. De gelukkige club is Uttar Pradesh Wizards uit de miljoenenstad Lucknow.
Al voordat de coachwisseling plaatsvond bij het mannenteam (Max Caldas nam het stokje over van Paul van Ass, red.), nam De Voogd het besluit om deze winter in India te gaan spelen.

Avontuur met keerzijde
Zijn keuze om in India te spelen heeft ook consequenties voor zijn rol in het Nederlands team. Zo wordt hij niet geselecteerd voor de komende Champions Trophy. Dat toernooi wordt in december in India gespeeld.

Caldes heeft laten weten dat spelers die in India willen spelen niet in aanmerking komen voor de Champions Trophy. Hij maakt wel een uitzondering voor de spelers die vorig jaar bij de veiling een meerderjarig contract hebben afgesloten. Dat geldt onder meer voor Sander Baart van Oranje Zwart.

Opgelucht en blij
Dat De Voogd dit weekend 'gekocht' werd voor 31.000 dollar (omgerekend 25.000 euro) door Wizards is dan ook hele opluchting. "In eerste instantie was ik er vrij nuchter onder. Tot vrijdagavond, toen kreeg ik moeite om in slaap te komen", laat De Voogd weten.

Zaterdagochtend werd hij wakker en was hij 25.000 euro rijker. "Zaterdagochtend kreeg ik heel snel een berichtje met positief nieuws. Ik was opgelucht en blij."

Veel bekenden bij Wizards
Bij Wizards krijgt hij gezelschap van onder meer zijn Oranje Zwart-teamgenoot Sander Baart en Marcel Balkestein. De coach is ook een Nederlander: Roelant Oltmans. Hij zal zich waarschijnlijk niet eenzaam voelen. Bovendien is hij al twee keer eerder in India geweest, dus ook het land en de cultuur zijn hem niet vreemd.

Halverwege januari reist hij af naar Lucknow om deel te nemen aan de Hockey India League.