We hebben de leukste baan van Brabant in de aanbieding: gezocht... een orgelman

OOSTERHOUT - Ben je al maanden werkloos, hang je uitgeblust op de bank of ben je hard op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ga rechtop zitten want wij hebben een leuke baan voor je. De Abraham stichting uit Oosterhout zit met smart op je te wachten. De club zoekt voor het kostbare Abraham straatorgel (zeer) dringend een nieuwe orgelman.
Afgelopen zomer hield de vaste orgelman er na dertig jaar mee op. Een opvolger was gevonden maar op het laatste moment ging dat niet door. Het Oosterhoutse straatorgel staat sinds die tijd opgeslagen in een loods en muziek komt er niet meer uit.

Waar is de orgelman ?
"Is er ergens een orgelman of vrouw die interesse heeft en iedere week met het orgel op stap wil?" Adrie Buijs van de stichting  wordt steeds wanhopiger. Zes maanden is zijn club al bezig om iemand te vinden. "Nee, het is geen goed betaalde baan, je krijgt een vergoeding. En een auto van de zaak en doorbetaling tijdens de vakantie, zit er ook niet in."

Het orgel, dat eigendom is van de gemeente Oosterhout, was een vaste verschijning in het winkelhart van de gemeente. "De Kerst komt er aan en dat zijn topweken voor het orgel", zegt Frans van Mierlo, die ervan overtuigd is dat het vinden van een nieuwe orgelman 'hoe dan ook' gaat lukken.

Makkie
Fysiek is de baan niet zwaar. Een motortje laat het wiel van het orgel draaien en om het ding van straat naar straat te verplaatsen is er zogeheten 'hondje' op het orgel gemonteerd. Beschikken over een losse pols voor het centenbakje is wel een vereiste.


Veertig weken lang lekker buiten
En heel belangrijk: je moet veertig weekenden per jaar op stap met het orgel. Geïnteresseerd en/of wakker geworden op de bank? Dan is dit de baan voor jou. Namens ons: graag gedaan.