Vogelgriep dwingt Sinterklaas tot andere slaapplek, Dorpsboerderij Weverkeshof Nuenen weer gesloten

21 november 2014 om 09:47 • Aangepast 21 november 2020 om 21:28
nl
De uitbraak van de vogelgriep treft ook Sinterklaas en Zwarte Piet. De goedheiligman heeft Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen eerder moeten verlaten, want de boerderij is tot zondagmorgen gesloten vanwege de vogelgriep.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat laat Weverkeshof, dat speciaal voor Sinterklaas werd omgedoopt tot 'Sinterklaashof', weten op Facebook.
'We wilden langskomen'Americo, het paard van Sinterklaas, stond op stal maar is inmiddels weer terug naar de manege om de hoek. De boerderij hoopt zondag weer open te gaan. De Sint en De Hoofdpiet hadden in Nuenen hun eigen slaapkamer.
Op Facebook reageren veel mensen verontwaardigd. “Gelukkig hebben wij de pieten vanmorgen even gezien”, vertelt de Nuenense Mary Mei. “Maar we wilden het weekend nog een keer langskomen. Duimen voor zondag.”
Kristel Smits vult aan: “Kan Sinterklaas niet ergens anders gaan logeren? Door die griep is er weinig kans om hem te bezoeken.”

Wachten op privacy instellingen...

Uitbraak vogelgriepStaatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) kondigde donderdag opnieuw een landelijk vervoersverbod af voor pluimvee, eieren, pluimveemest en strooisel van pluimveebedrijven.
De maatregel is genomen, omdat op een pluimveebedrijf in het Zuid-Hollandse Ter Aar vogelgriep is vastgesteld. De ongeveer 43.000 legkippen op het bedrijf worden geruimd, aldus het ministerie van Economische Zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.