Krezips Annelies Kuijsters dankbaar na ‘heftig’ jaar, maar nog niet helemaal genezen van kanker

21 november 2014 om 09:33
nl
Annelies Kuijsters, de oud-toetsenist van de Tilburgse band Krezip, blikt terug op een ‘heftig’ en ‘intensief’ jaar. Bij de muzikante werd precies een jaar geleden lymfeklierkanker ontdekt. “Het was alsof er iemand een bom in ons huis had laten ontploffen”, schrijft Kuijsters in een openhartige brief.
Geschreven door

Het was een ‘niet te omschrijven’ jaar voor Kuijsters en haar gezin. Een aantal jaar geleden overleed haar vader aan dezelfde ziekte. Sinds december 2013 begon de ‘achtbaan van onderzoeken en behandelingen’.
'Emotioneel een puzzel'“Het bleek een hele klus te zijn om kanker te combineren met een jong gezin. Niet alleen emotioneel, maar ook praktisch bleek het een puzzel te zijn”, zo schrijft Kuijsters op de officiële website van Krezip.
De behandeling bestond uit chemotherapie en bestralingen. Kuijsters looft de mensen in haar omgeving die haar en haar gezin hebben geholpen door de moeilijke tijd te komen. “Hele legertroepen stonden voor ons klaar om de boel hier draaiende te houden. We zijn het afgelopen jaar overspoeld met lieve berichten, kaarten, bloemen en gedachten.”
'Ik ben er nog'Door vele complicaties durfde Kuijsters niet naar de toekomst te kijken. “We zijn nu een jaar verder. Ik ben er nog en het gaat goed met me. Ik ben nog niet helemaal beter, maar de vooruitzichten zijn heel goed. Ik kan eindelijk aan mijn herstel werken en hopelijk ben ik zo snel mogelijk weer helemaal op de been”, spreekt ze vol vertrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.