Tilburger Marc-Marie Huijbregts gaat met werk Van Abbemuseum DWDD-tentoonstelling samenstellen

21 november 2014 om 12:06
nl
De Wereld Draait Door opent in januari een pop-up museum in het centrum van Amsterdam. Gastconservator Marc-Marie Huijbregts uit Tilburg selecteert voor de tentoonstelling werk uit het depot van het Van Abbemuseum uit Eindhoven van ‘verborgen kunstenaars’.
Geschreven door

De Matthijs van Nieuwkerk-show zal met een aantal van zijn vaste gasten een deel van het Allard Pierson Museum inrichten met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland.
Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en de smaak van de gastconservator zal worden ingericht.
Deelnemende gastenAndere gastconservatoren zijn Halina Reijn (Museum de Fundatie), Jasper Krabbé (Stedelijk Museum Amsterdam0), Cécile Narinx (Centraal Museum Utrecht) en Herman Pleij (Museum Catharijneconvent).
Ook Nico Dijkshoorn (Het Drents Museum), Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan (Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA), Joost Zwagerman (Gemeentemuseum Den Haag), Fidan Ekiz (Nederlands Fotomuseum) en Jan Mulder (Groninger Museum) doen mee.
Mondriaan FondsHet DWDD pop-up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het VSBfonds. NRC Handelsblad geeft voor de gelegenheid een speciale pop-up krant uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.