Elektrische fiets 77-jarige Jan Goderie uit Breda gestolen tijdens helpen gewonde fietster

21 november 2014 om 19:41
nl
De 77-jarige Jan Goderie uit Breda is woedend. Woensdag schoot hij te hulp bij een ongeluk in Breda. Even later bleek hij te zijn bestolen van zijn elektrische fiets.
Geschreven door

De Bredanaar zag rond halfdrie een fietser en een motor botsen op de kruising van de Claudius Prinsenlaan met de Molengracht. Hij zette zijn fiets aan de kant om de slachtoffers van het ongeluk te helpen. Op het moment dat de ambulance en politie waren aangekomen, was zijn fiets weg.
"Mensonwaardig en vernederend," noemt Goderie de laffe daad. De dader moet hebben gezien dat de fiets onbewaakt is achtergebleven. "Een man zei later tegen mij dat hij iemand heeft zien wegfietsen op mijn elektrische fiets."
Politie zoekt getuigenDe politie zoekt getuigen. Het ging om een grijze fiets van het merk Stella Alba Tros, met daarop grijze fietstassen. Goderie had de fiets nog maar een paar maanden. Het was een verjaardagscadeau van zijn vrouw. De fiets kost meer dan duizend euro en het is nog maar de vraag of de Bredanaar dat geld vergoed krijgt van de verzekering.
"Ze vroegen om twee sleuteltjes, maar die heb ik niet, want mijn fiets stond niet op slot. Dus ik hoop dat ze enige coulance vertonen en dat ze de fiets willen vergoeden. Of ik die zal krijgen, moet ik nog afwachten."
Goderie komt met zijn verhaal naar buiten, omdat hij anderen wil waarschuwen. "Je kunt anderen helpen, maar helaas moet je eerst aan je eigen spullen denken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.