Kijkers ontroerd door ‘prachtig’ portret van Schijndelse cabaretier Seth Gaaikema op NPO2

23 november 2014 om 00:46 • Aangepast 21 november 2020 om 21:27
nl
Het televisie-interview met de Schijndelse cabaretier Seth Gaaikema heeft zaterdagavond voor een stortvloed aan lovende reacties gezorgd. De reeds overleden Schijndelaar was te zien in het NPO2-programma 'Sterren op het Doek'. "Ik heb nu al natte ogen. Zo'n lieve, broze man", schrijft kijker Anja op Twitter.
Profielfoto van
Geschreven door

Presentatrice Hanneke Groenteman sprak Gaaikema op maandag 25 september. "Hij is altijd een man geweest van milde humor. Kritisch, maar nooit kwetsend", luidde de introductie van Groenteman in de uitzending.

Wachten op privacy instellingen...

'Altijd voor het licht gevochten'Gaaikema was in één van zijn laatste interviews bijzonder openhartig. "Qua type mens ben ik toch zwaarmoedig soms, ik heb een leven lang een vak gebruikt, het schrijven gebruikt, om me te bevrijden naar het licht", vertelt hij.
"Ik heb altijd voor het licht gevochten en dat zit in dat schilderij. Een optimist, een man die het ziet, de man die gelukkig kan zijn en heel gelukkig is dat hij met een leeftijdsgenoot in dit programma mocht zitten."

Wachten op privacy instellingen...

'Zeer bijzonder'Op Twitter en Facebook regende het lovende kritieken. "Indrukwekkend, zeer bijzonder", looft Paula Linschoten de uitzending. Daar is Uwanami Schmidt het mee eens. "Ontroerd door Gaaikema en zijn openheid en zachtheid bij het maken van zijn keuze."
In het bijzijn van familie, vrienden, bekenden en fans werd Gaaikema eind oktober naar zijn laatste rustplaats gebracht op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Gaaikema stierf een week eerder op 75-jarige leeftijd aan hartproblemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.