Wielrenner Steven Kruijswijk stopt met eigen fanclub: 'Wil het meer in eigen hand houden'

NUENEN - Wielrenner Steven Kruijswijk uit Nuenen stopt met zijn eigen fanclub. Volgens de renner moest hij zijn fans vaker teleurstellen dan dat hij ze een plezier deed. 'Ik wil de aandacht meer in eigen hand houden'.
De fanclub wilde de wielrenner uitnodigen voor een bijeenkomst met fans en sponsors. Maar de club werd onaangenaam verrast door de de reactie van de wielrenner [DOC, 64 KB]. "Het bestuur is erg geschrokken en teleurgesteld van deze reactie die Steven ons per mail toestuurde", zo meldt de fanclub in het persbericht.

'Waardeer hun steun enorm'
Kruijswijk zelf baalt ervan dat zijn besluit zo is opgevat. "Ik vind het jammer om te lezen dat ik van die mensen af zou willen komen", zo reageert hij tegen Omroep Brabant. "Ik waardeer hun steun enorm."

"Op enkele momenten in het jaar willen ze me ontmoeten en evenementen organiseren, maar dat was heel moeilijk om in te passen. Ik ben veel van huis en moest ze vaker teleurstellen dan dat ik ze een plezier deed."

'Niet altijd in het zonnetje'
"Ik ben bescheiden en hoef ik niet na elke wedstrijd in het zonnetje gezet te worden. Aandacht hoort bij het wielrennen, maar ik wilde het meer in eigen hand houden. Daarnaast kan ik via social media meer mensen bereiken en vaker dan nu het geval was."

"Ik snap dat de fanclubleden teleurgesteld zijn en dat mag zeker. Ik wil niemand teleurstellen en heb het niet kwaad bedoeld. Het is een weloverwogen beslissing die ze misschien niet verwacht hadden, maar wellicht wel voelden aankomen."

Fanatieke club
De fanclub van Kruijswijk werd in 2011 opgericht. Jarenlang bezochten supporters koersen waar hij aan de start verscheen, zoals de Amstel Gold Race en de Tour de France. De fanclub stopt per direct met het aanbieden van die reizen.

Het bestuur heeft al nagedacht over een aantal zaken, waaronder fanclubkleding. Die gaat nu waarschijnlijk naar een goed doel.
Meer over dit onderwerp:
wielrennen steven kruijswijk fanclub nuenen