Kitty die 'vliegramp MH17' voorspelde blikt terug: 'Werd lamgeslagen toen ik het zag'

OOSTERHOUT - Je kunt het afdoen als waarheid of lariekoek, maar ietwat griezelig is het wel. Paragnoste Kitty uit Oosterhout voorspelde begin dit jaar een vliegtuigramp zo ernstig als de Bijlmerramp - en die kwam er.
In juli trof een aanslag namelijk een Boeing 777 van Malaysia Airlines, in het oosten van Oekraïne. Daarbij kwamen 196 Nederlanders om het leven. Onder hen, zoals inmiddels algemeen bekend, vijftig Brabanders.

'Lamgeslagen', werd de Oosterhoutse. "Dan komt het uit en dan denk je: wauw, dit heb ik gezien", zo zei ze tegen onze radioverslaggever.

Gered door eigen gave
Haar gave heeft Kitty naar eigen zeggen deze zomer gewaarschuwd. Net als de meeste slachtoffers van de getroffen vlucht wilde ze op vakantie. Naar Indonesië, zoals elk jaar. Maar door allerlei kleine tegenslagen boekte ze geen reis en dat was haar redding.

Het verhaal van Kitty lijkt echter een uitzondering. De meeste voorspellingen die wij begin dit jaar te horen kregen, kwamen amper uit. Zo haalde Irene Wüst niet twee, maar vijf medailles binnen op de Olympische Spelen. En werd coach Philip Cocu van PSV niet ontslagen.

Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/vliegramp.
Meer over dit onderwerp:
oosterhout kitty vliegramp oekraine mh17
Deel dit artikel: