Vijf tips voor de perfecte kerstboom anno 2014: 'Hou het persoonlijk, dat is het allerbelangrijkste'

10 december 2014 om 18:48
nl
Stylist Tom Siebers uit Erp haalde de halve finale van het SBS-programma “Hollands Beste Bloemstylist” en is in deze decembermaanden een heuse kerstbomen-stylist. Moet je de boom nog zetten of ben je niet tevreden met je eigen creatie? Tom geeft je vijf tips voor de perfecte kerstboom anno 2014.
Geschreven door


1. Blijf bij één kleurDe tijden van vrolijk versierde bomen met ballen, lampjes en slingers in alle kleuren van de regenboog zijn voorbij, aldus de stylist. “Creëer een geheel door in één kleur te werken. Daardoor verbind je de verschillende elementen met elkaar. Decoreer je boom met alles wat je kunt vinden, maar blijf bij de kleur die je mooi vind. Dat kan blauw, rood of zilver zijn, het maakt niet uit”, aldus Tom.
2. Gebruik natuurlijke materialenDe glitterbomen en blingblingballen zien we dit jaar minder vaak voorbij komen als we Tom moeten geloven. “De trend van dit jaar is een boom vol met natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten slingers of kleine houten decoraties. Vooral ook de natuurlijke kleurstelling (lichtbruin, wit) geeft veel rust en zorgt voor een warme sfeer in huis.”
3. Stem de boom af op je interieurWaar vroeger het hele huis werd aangepast op de kerstboom, is het verstandiger om het nu andersom te doen. Daardoor trek je het hele huis in de zelfde sfeer en versterk je het kerstgevoel in je eigen huis.
4. Kies voor een alternatieve kerstboomWil je echt wat anders dit jaar, kies dan voor de alternatieve kerstboom. Een kunstobject van hout of takken van een boom, bijvoorbeeld met amaryllisbollen die tijdens de kerstperiode uitkomen. “Natuurlijk komen er ook lampjes in terug, maar het geeft een totaal ander effect. De structuur is anders waardoor het een strakker en moderner kerstobject wordt.”
5. Hou het persoonlijkTom heeft nog een paar laatste tips voor iedereen die zijn boom nog moet zetten. “Gooi hem lekker vol, gebruik grote ballen die vullen alles lekker op en werk in één kleur. Maar maak hem vooral persoonlijk dat is het allerbelangrijkste.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.