Basisschool De Bolster in Gilze voert actie om Jessica (4) in Nederland te houden

GILZE - Onderwijzer Luc Bul van basisschool de Bolster in Gilze is er nog ondersteboven van. De vierjarige leerling Jessica van groep 1-2 wordt met haar moeder en broertje van drie uitgezet. "Dat wij dit in Nederland willen? Ik ga doen wat ik kan."
De moeder van Jessica kwam vijf jaar geleden uit Burundi. Met haar man, die nu spoorloos is, kreeg ze twee kinderen. De asielaanvraag is afgewezen. Ze weigert mee te werken aan haar uitzetting.

Van bed gelicht
Afgelopen dinsdag lichtte de marechaussee haar van het bed in het asielzoekerscentrum. Jessica verscheen niet op school. Het gezin is overgebracht naar het uitzetcentrum in Zeist.

"Daar hoort een kind niet. Dat zijn containers, een gevangenis", zegt een geschokte Bul, die zondag de moeder in Zeist heeft bezocht. "Jessica is in Nederland geboren en zou over twee maanden, als ze vijf wordt, in aanmerking komen voor Kinderpardon. De moeder kent niemand daar. Dit mag toch niet gebeuren."

Schoolactie
Bul gaat met steun van de directeur een schoolactie opzetten. Van de advocaat heeft hij begrepen dat er weinig mogelijkheden meer zijn om de uitzetting vrijdag te voorkomen.