Johan Simons heeft geen tijd meer voor theateropleiding in Den Bosch

15 december 2014 om 14:21
nl
Het plan voor een Europese theateropleiding op het terrein van De Heus in Den Bosch is van de baan. Regisseur Johan Simons die het plan in eerste instantie opperde, wordt in 2017 artistiek leider van het Rotterdamse RO-theater. Gezien zijn Europese ambities met die functie heeft hij geen tijd meer voor zijn Bossche plan.
Geschreven door

De Heus is een voormalige mengvoederfabriek naast de Verkadefabriek in Den Bosch. Het terrein is na het vertrek van de fabriek eigendom van de gemeente. Die wil van het terrein een experimentele culturele hotspot maken; een plaats waar culturele organisaties en kunstenaars hun plannen kunnen uitvoeren.
Vermaarde regisseurEén van de ideeën was een theateropleiding voor jonge theatermakers uit heel Europa onder leiding van Johan Simons. Johan Simons is een in heel Europa vermaarde regisseur die tot 2005 de artistiek leider was van ZT/Hollandia in Eindhoven; dat gezelschap werkt nu als Het Zuidelijk Toneel vanuit Tilburg.
Simons had een theateropleiding voor ogen buiten de bestaande Nederlandse opleidingen waar hij zijn eigen kennis op theatergebied over zou kunnen dragen aan jonge theatermakers uit heel Europa. Als artistiek leider van het RO-theater die ook van plan is internationale projecten op te zetten met theaters uit Duitsland en België heeft hij voor zijn Bossche plan geen tijd meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.