Enorme piemel in Steenbergen wordt gepikt: oudejaarsclub kondigt diefstal aan bij houtkunstenaar

16 december 2014 om 21:03
nl
De houten penis die bij kunstenaar Peter de Koning in Steenbergen in de tuin staat, gaat binnenkort gestolen worden. Hij zegt dat een oudejaarsclub hem heeft gebeld om te vertellen dat dit gaat gebeuren.
Geschreven door

"Ik heb geen idee wat voor stunt ze ermee gaan uithalen. Het maakt me ook niet uit, als het maar leuk is en binnen de perken blijft. Als ze hem maar niet ergens in de fik steken of in het water gooien", vertelt De Koning.
OudejaarsverenigingenDe houtkunstenaar legt uit dat de oudejaarsverenigingen een diefstal vaak van tevoren aankondigen. Als De Koning hier niet van op de hoogte zou zijn en de politie zou inschakelen, dan maakt die met de zoektocht een hoop kosten. Die worden dan mogelijk verhaald op de oudejaarsvereniging.
Toekomstige penisdiefstalWelke club achter de toekomstige penisdiefstal zit, weet hij niet. Hij kan alleen maar gissen. "Misschien gebruiken ze het beeld om iets aan de kaak te stellen waar ze ontevreden over zijn."
De kunstenaar plaatste het houten gevaarte ooit als vrijheid van meningsuiting om te protesteren tegen een wijkagent. Hij was boos dat de diender zijn dochter had aangehouden en haar had gefouilleerd. De rechter vond de metershoge piemel beledigend en veroordeelde De Koning tot een voorwaardelijke boete van duizend euro.
Eerder bestolenHet is niet de eerste keer dat een creatie van De Koning werd gestolen. In 2012 verdween het grootste klompenpaar ter wereld. Dat stond voor zijn huis aan de Gibsonstraat. De kolossale klompen doken enkele dagen op in Drachten.  
Eerder was er ook eens een beeld gestolen in Bergen op Zoom. Dat kwam nooit meer terug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.