Eigenaar ziet gestolen bestelauto in Oss rijden en zet zelf achtervolging in, Udenaar (23) opgepakt

OSS - Bij de politieachtervolging dinsdag op de Berghemseweg in Oss, ging een andere wilde achtervolging vooraf. Dat laat de politie woensdag weten. Voordat de politie de autodieven achterna ging, zette de eigenaar van de bewuste gestolen auto zelf de achtervolging in.

De eigenaar zag zijn wagen over de Dorpenweg in Macharen rijden en waarschuwde de politie. Hij zag dat de bestuurder van de gestolen bestelauto op de Waalkade in Oss uitstapte en zijn wagen daar achterliet. De verdachte stapte hierop in een auto die achter de gestolen bestelauto reed. De twee inzittenden gingen er vervolgens in volle vaart vandoor.

Gevaarlijke verkeerssituaties
Niet veel later zagen agenten de auto waarin de verdachten zaten over Kanaalstraat in Oss rijden. De auto verhoogde bij het zien van de politie zijn snelheid, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Tijdens de vluchtpoging raakte de auto op de Havenstraat twee andere auto's.

Deze raakten hierbij beschadigd, maar niemand raakte gewond. Hiernaast veroorzaakte de auto tijdens de vluchtpoging meerdere gevaarlijke verkeerssituaties, zoals onder meer het rijden door rood. De verdachten lieten vervolgens de auto op de Berghemseweg in Oss achter en gingen er te voet vandoor.

Aanhouding
De bestuurder, een 23-jarige Udenaar, werd aangehouden en zit vast voor verder onderzoek. De bijrijder wist te ontkomen.

Meer over dit onderwerp:
oss diefstal achtervolging bestelauto bus uden
Deel dit artikel: