Liberty Park Overloon weer in top tien best gewaardeerde musea van Nederland

17 december 2014 om 19:32
nl
Het Liberty Park in Overloon staat zevende op de lijst van best gewaardeerde musea van Nederland. Dat heeft de vakantiebeoordelingswebsite Zoover woensdag bekendgemaakt. Vorig jaar stond het museum nog op de tweede plek met een waardering van 8,61. Dit jaar kreeg het een waardering van 8,5.
Geschreven door

Het Zuiderzeemuseum is opnieuw het best gewaardeerde museum van Nederland. Het museum in Enkhuizen scoort gemiddeld een 9,3 over 2014 en blijft daarmee het Kröller-Müller museum en het Drents Museum voor. Ook vorig jaar won het museum. Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem won in 2012.
Gelderland scoort goedDe top tien van dit jaar wordt gedomineerd door musea uit Gelderland. De hoogste Gelderse notering is de nummer twee, het Kröller-Müller museum. Het Drents Museum in Assen staat op de derde plaats. Opvallend is dat in de top tien het aantal belevingsmusea de overhand heeft.
Museum - Plaats - Provincie -  Cijfer 20141. Zuiderzeemuseum Enkhuizen NH 9,32. Kröller-Müller Museum Otterlo GL 8,73. Drents Museum Assen DR 8,74. Nederlands Bakkerijmuseum Hattem GL 8,65. Nederlands Openluchtmuseum Arnhem GL 8,66. Wrakkenmuseum Terschelling FR 8,57. Oorlogsmuseum Overloon - Liberty Park Overloon NB 8,58. Gevangenismuseum Veenhuizen Veenhuizen DR 8,49. Naturalis Leiden ZH 8,410. Paleis Het Loo Apeldoorn GL 8,3

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.