Sport vrijdag: schaatsster Ireen Wüst wereldwijd sportster van jaar, Vicento niet geschorst

19 december 2014 om 07:55
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor Ireen Wüst, Charlton Vicento, Robbie Bax, de voetbalsters van PSV/FC Eindhoven, Matwé Middelkoop en Olga Kalyuzhnaya.
Geschreven door

VicentoVoetballer Charlton Vicento heeft met succes beroep aangetekend tegen een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de KNVB sprak de speler van Willem II vrijdag vrij van het geven van een elleboogstoot. Vicento zou die overtreding hebben begaan in de wedstrijd tussen Jong Vitesse en Jong Willem II op 15 december. De tuchtcommissie behandelde de zaak donderdagavond in Zeist en kwam tot het oordeel dat er niet voldoende bewijs is voor de elleboogstoot.
Eer voor WüstIreen Wüst is door persbureau Reuters uitgeroepen tot beste sportster van de wereld in 2014. De schaatsster uit Goirle, die tijdens de Olympische Winterspelen begin dit jaar in het Russische Sotsji twee keer goud en drie keer zilver won, werd door sportjournalisten wereldwijd verkozen boven de Amerikaanse tennisster Serena Williams. Wüst werd dinsdag tijdens het Nederlandse sportgala ook al door haar Nederlandse sportcollega's tot sportvrouw van het jaar verkozen.
PSV/FC Eindhoven zonder Van Erp en BouharatDe voetbalsters van PSV/FC Eindhoven nemen het vrijdagavond zonder Maran van Erp en Ibtissam Bouharat op tegen Standard Luik. Van Erp heeft last van haar knie. Bouharat is ziek.
Middelkoop en Kalyuzhnaya uitgeschakeldMatwé Middelkoop is uitgeschakeld in de kwartfinale van het NK tennis in Rotterdam. De Bredanaar was niet opgewassen tegen Thiemo de Bakker. Middelkoop verloor donderdag met 1-6 en 1-6. Bij de vrouwen vloog Olga Kalyuzhnaya uit het toernooi. De veterane uit Berlicum verloor donderdag van Bibiane Weijers. Dat duel eindigde in 5-7 en 4-6.
Bax weer bakkenist WillemsenZijspancrosser Daniël Willemsen weet niet van ophouden. De tienvoudig wereldkampioen is 39 jaar, maar hij plakt er nog een seizoen aan vast. Willemsen heeft Robbie Bax uit Bergeijk opnieuw bereid gevonden als bakkenist in te stappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.