Winterland Oss gaat na 'mishandeling' gewoon door: 'We laten het niet verpesten door een incident'

22 december 2014 om 12:32
nl
Winterland Oss gaat gewoon door. En van stoppen is ook nooit sprake van geweest, zegt voorzitter Jos Huberts. “Ik heb niet één seconde overwogen te stoppen met het evenement.” In Brabants Dagblad stond maandagochtend dat de organisatie van Winterland in spoedberaad ging in verband met een mishandeling op het evenement.
Geschreven door

"Ja, er was een incident”, vertelt Huberts. “Er is een groepje jeugd dat niet komt om te schaatsen maar om rond te hangen.”
'Ander idee van humor'De voorzitter maakt een vergelijking met hooligans bij voetbalwedstrijden. “Daar heb je ook een groepje dat negatief de aandacht trekt en dat gaat ten koste van de mooie pot voetbal. De jongeren waar het hier bij Winterland over gaat hebben een ander idee bij humor dan wij en daar moet je mee om kunnen gaan.”
Volgens Huberts is de term ‘mishandeling’ overdreven. “Een jongeman gedroeg zich niet correct en heeft later zijn vader gebeld. Die stapt in de auto, komt hierheen en slaat een toezichthouder. Dat is verkeerd en dat snap ik echt niet. Maar dan twittert de politie dat het gaat om mishandeling en dat stoort mij.”
'Omgaan met problemen, maar niet laten verpesten'“Het is namelijk een prachtig evenement en dat moeten we niet laten vertroebelen”, gaat de Winterlandvoorzitter verder. “We hebben duizenden bezoekers, het is gigantisch druk."
De vele bezoekers kan ook zorgen voor spanning. "Misschien gaat het daardoor niet altijd even soepel, maar het is een groot succes. Dat er een groepje is dat het verstiert, daar heb je soms mee te maken. Maar dat moet je niet erger maken dan het is, al moet je er wel mee omgaan.”
'We gaan door'Huberts wil zich niet te veel laten beïnvloeden door dit incident. “Dan moeten we het schaatsplezier van anderen beperken en dat willen we niet. We zijn positief en gaan door, maar moeten wel onze verantwoordelijkheid nemen als organisatie.”
Daarom is de organisatie nu meer aanwezig tijdens openingstijden. “We willen zorgen voor de veiligheid en dat het enthousiasme van de medewerkers niet wordt verpest. Die vrijwilligers moeten we ondersteunen”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.