Personeel Brink’s in Best gaat actievoeren, zaterdag worden pinautomaten niet bijgevuld

25 december 2014 om 08:16
nl
Het personeel van geldtransporteur Brink’s gaat zaterdag actievoeren. Het bedrijf is volgens FNV Transport& Logistiek en CNV Vakmensen niet ingegaan op het ultimatum van de vakbonden. Het ultimatum liep woensdag om middernacht af. Als protest worden volgens de bonden zaterdag de pinautomaten niet bijgevuld.
Geschreven door

Dat heeft FNV-bestuurder Meindert Gorter donderdag laten weten. Er volgen acties van de vakbonden, maar wat die precies inhouden en wanneer die zullen zijn, is volgens Gorter nog niet besloten. “Dat wordt snel duidelijk”, zei hij. De bestuurder vindt dat Brink's ‘voldoende tijd’ heeft gehad om met een sociaal plan te komen. Volgens de NOS zijn die acties er zaterdag. Dan worden de pinautomaten niet bijgevuld, heeft het CNV laten weten. Grote reorganisatieIn oktober kondigde Brink's Nederland een grote reorganisatie aan. Vanaf juli 2015 verliezen daardoor zo'n zeshonderd mensen hun baan. Bij de vestiging in Best verdwijnen ongeveer 70 van de 140 banen. De vakbonden blijven strijden voor een goed sociaal plan voor de 600 medewerkers en stuurden Brink’s een ultimatum.
Brink's raakt zijn huidige grootste klant Rabobank kwijt, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN). Momenteel lopen er nog steeds gesprekken met betrokken partijen om medewerkers van Brink's onder te brengen bij GSN of andere aanbieders.
ZelfstandigDe Amerikaanse geldtransporteur Brink’s maakte woensdag bekend dat het zich terugtrekt uit Nederland. Het Nederlandse dochterbedrijf is verkocht aan een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van onder meer het personeel en de klanten.
Brink's Nederland gaat daardoor zelfstandig verder. De Stichting Continuïteit Brink's Nederland mag de merknaam Brink's nog maximaal een jaar blijven gebruiken. Onduidelijk is nog wat die stichting precies van plan is. Volgens een woordvoerder heeft de verkoop vooralsnog geen verdere gevolgen voor de vestiging in Best.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.