Kritische Robert Maaskant staat toch open voor toekomst bij NAC, mogelijk rol als Engelse manager

BREDA - De 45-jarige Robert Maaskant lijkt een functie bij het geplaagde NAC weer te zien zitten. Maaskant besloot eerder geen hoofdtrainer te worden in Breda omdat hij twijfelde over de visie van de club, maar volgens bronnen binnen het Rat Verlegh Stadion is Maaskant weer in gesprek met NAC.
Dat meldt Voetbal International.

'Engelse manager'
Het voetbalblad meldt dat de directie en financiers overleggen over een rol ‘als een soort Engelse manager’ voor de geboren Schiedammer. Beide partijen zouden met elkaar hebben afgesproken niets naar buiten te brengen voordat er iets definitief wordt.

Maaskant, momenteel assistent-trainer bij Colombus Crew in Amerika, liet begin november weten niet als hoofdtrainer aan de slag te willen bij NAC. De gesprekken tussen hem en directie zouden ‘nogal halfslachtig’ zijn geweest. "Ik had er geen goed gevoel over. Het was te vrijblijvend”, vertelde Maaskant.

Dezelfde ideeën over voetbal
Interim-trainer Eric Hellemons maakt momenteel het seizoen af als hoofdtrainer. Hij liet eerder al doorschemeren dat hij de komst van Maaskant als man boven hem ziet zitten. Volgens VI delen Hellemons en Maaskant ‘dezelfde ideeën over voetbal’.

Maaskant zou graag terug willen keren naar Nederland. Hij was aanvankelijk bereid om flink in te leveren op zijn salaris om als hoofdtrainer bij NAC aan de slag te gaan.