Video

Vrachtwagenchauffeur Joran de Vre uit Deurne veilig van boord brandende veerboot

29 december 2014 om 09:25
nl
Vrachtwagenchauffeur Joran de Vre uit Deurne is met een helikopter van de veerboot Norman Atlantic gered. Hij is inmiddels veilig aan boord van een Italiaans marineschip. Dat heeft zijn werkgever, Verdijk Transport uit Boxmeer, maandag gemeld.
Geschreven door

Joran de Vre was in Griekenland om een lading medicijnen af te leveren. Hij was begonnen aan zijn terugreis naar Nederland. Op het moment dat hij de ferryboot op ging, was de vrachtwagen leeg.
OpgeluchtJoost Hafmans, de chef van De Vre bij VTS, is opgelucht dat de chauffeur uit Deurne gered is van het brandende schip. ''We hadden al achttien uur niets meer van hem gehoord. Dan wordt de onzekerheid steeds groter. Maar we zijn blij dat hij in goede gezondheid gered is.''
Bij de familie van Joran de Vre in Deurne gaat de vlag nog niet uit. ''Pas als hij voet aan wal zet, zijn wij blij. Maar we hebben hem zelf ook nog niet gesproken'', laat zijn vader weten.
'Iedereen gedisciplineerd en rustig'"Hij is er relatief nuchter en rustig onder", vertelde zijn baas maandagochtend op het moment dat De Vre nog op de boot zat.   "Zoals hij weergaf was de situatie aan boord voor zover je van rustig kan spreken, onder controle. Er was geen paniek aan boord. In die zin was iedereen gedisciplineerd en rustig."
Wat de materiële schade is, weet Hafmans nog niet. Daar wil hij nog niet over nadenken. "We hebben nog niet gesproken over de truck. Eerst willen we de chauffeur in veiligheid brengen", aldus de bezorgde werkgever.
Hele nacht reddingsactieOp de veerboot brak zondag brand uit. Alle passagiers zijn inmiddels gered. Op de Norman Atlantic zaten ook vier Nederlanders, onder wie De Vre.
De reddingsactie is de hele nacht doorgegaan. Opvarenden werden met helikopters van de veerboot gehaald en naar andere boten in de buurt gebracht. Anderen moesten rechtstreeks naar het ziekenhuis, omdat ze gewond of onderkoeld waren. Vrouwen en kinderen mochten eerst van boord.
Zeven dodenDoor de grote brand kwam zondag één man om het leven. Later maandag bleek dat er nog eens zes doden waren gevallen bij de brand.
Het vuur is inmiddels onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog weinig bekend. De veerboot was onderweg van Patras in Griekenland naar Ancona in Italië. Wanneer de Deurnese chauffeur terug naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.