Als Eindhoven Airport zo blijft groeien krijgt de luchthaven zijn eigen treinstation in Acht

29 december 2014 om 12:42 • Aangepast 21 november 2020 om 20:50
nl
Het gaat zo goed met Eindhoven Airport, dat als de groei doorzet het vliegveld mogelijk een eigen treinstation krijgt in Eindhoven Acht. De luchthaven heeft dit jaar opnieuw meer passagiers mogen verwelkomen, zo werd maandag bekendgemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

In totaal vertrokken of kwamen ruim 3,9 miljoen passagiers dit jaar aan via Eindhoven Airport. Dat is zestien procent meer dan vorig jaar.

Wachten op privacy instellingen...

Eindhoven Airport verwacht de groei volgend jaar voort te zetten. Dan zullen er 4,1 miljoen passagiers van de luchthaven gebruik maken, is de schatting. Het aantal vluchten neemt vermoedelijk toe naar 30.500.
Volgend jaar komt er een evaluatie over de groei van Eindhoven Airport, waarna het vliegveld later verder mag groeien naar liefst 43.000 zogeheten vliegbewegingen. Als het aantal passagiers dan blijft toenemen, krijgt de luchthaven een eigen treinstation in Eindhoven Acht.
Bestemmingen en vluchten ook toegenomenDe passagiersgroei is met name te danken aan de toename van het aantal bestemmingen. Dit jaar werd er naar 76 plekken gevlogen, zes meer dan in 2013.
Als gevolg van het aantal bestemmingen namen ook de vluchten toe. In totaal stegen en landden 28.900 vliegtuigtuigen op de Eindhovense landingsbanen, negen procent meer dan een jaar eerder. Het vliegveld wil de geluidsoverlast het komende jaar beperken door stillere landingen uit te voeren, zogeheten glijvluchten.
Verder konden vliegtuigen gemiddeld ook iets meer passagiers vervoeren dan een jaar eerder. Er waren ook meer stoelen per vlucht bezet.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.