Stoken lijkt al vroeg te zijn begonnen in Veen: bestelbus gaat in vlammen op

VEEN - De beladen nieuwjaarstraditie in Veen lijkt dit jaar al vroeg te zijn begonnen. Op de Coletsingel is al een bestelbus in brand gestoken. Op het Bagijnhof werden autobanden aangestoken. Toch is het volgens een politiewoordvoerder relatief rustig in Veen. Een bus van de Mobiele Eenheid (ME) rijdt rond in het dorp. Er is veel politie op de been.

Een buurtbewoonster zag een aantal mensen wegrennen van het Bagijnhof. Drie brandweerwagens werden voor deze brand opgeroepen.

Ondanks de branden is het vrij rustig in het centrum van Veen. Er is een DJ aan het draaien bij een tent waar ook vreugdevuren zijn aangestoken. De sfeer is allesbehalve gespannen.

Traditie
In Veen is het een traditie om tijdens de jaarwisseling autowrakken in brand te steken. Vorig jaar liep deze traditie uit de hand toen honderd jongeren werden opgepakt. Uiteindelijk bleek het overgrote deel onschuldig.


Om toestanden zoals die van vorig jaar te voorkomen, is Veen deels gebarricadeerd. Grote betonnen blokken blokkeren de toegang tot delen van het dorp. Het is net als vorig jaar verboden om branden te stoken op straat, behalve in weilanden. Fons Naterop, burgemeester van de gemeente Aalburg waar Veen onder valt, is voor zijn optreden tijdens de rellen van vorig jaar deze week nog bedreigd.

Brandweer onder politiebegeleiding
De brandweer laat weten niet extra materieel en personeel te hebben opgetrommeld voor eventuele branden in Veen. "Wel is het zo dat als wij moeten uitrukken in Veen, we dat doen onder politiebegeleiding.
Meer over dit onderwerp:
veen branden brandweer 112 brabant
Deel dit artikel: