Destil Trappers verliest topper tegen Flyers

3 januari 2015 om 23:26
Destil Trappers heeft de topper tegen UNIS Flyers zaterdagavond verloren. De Friezen sloegen toe in de slotfase: 3-2. Door de nederlaag heeft Flyers een voorsprong van vier punten genomen op Destil Trappers in de Jack's Casino Eredivsie.

In de onderlinge duels wist Flyers tweemaal te winnen, maar in de laatste ontmoeting op Tweede Kerstdag was het Destil Trappers dat thuis met 4-1 wist te winnen. De Tilburgers reisden dus met het nodige zelfvertrouwen naar Heerenveen af.
VoorsprongDe eerste tien minuten was voor Flyers, maar in het tweede gedeelte van de eerste periode kwamen de Tilburgers steeds beter in de wedstrijd. Dankzij twee assists van Alexev Loginov en doelpunten van Maarten Brekelmans en Jurryt Smid kwam Trappers binnen twee minuten op 2-0.
In de tweede periode drong Flyers steeds meer aan, vooral in het tweede gedeelte waren de IJshockeyers van Heerenveen oppermachtig, maar wist het maar een keer te scoren. Keeper Ian Meierdres wist met een aantal fraaie reddingen de gelijkmaker te voorkomen.
Hectische slotfaseDe vlam in de pan sloeg echt toe in de derde periode. Levi Houkes van Unis Flyers en Nick de Ruijter, beide met rugnummer 91, gingen met elkaar op de vuist en moesten dat bekopen met vier minuten tijdstraf. Zes minuten voor tijd maakte Flyers via Ronald Wurm de verdiende gelijkmaker.
In de laatste minuten waren het de Tilburgers die extra gas gaven, maar uitgerekend Flyers scoorde de winnende treffer via Mitch Bruijsten, die daarmee de voorsprong op Trappers in de stand vergrootte.
Zure nederlaagZowel Maarten Brekelmans als Ivy van den Heuvel spraken van een zure en onnodige nederlaag. "In de eerste periode maakten we al kleine foutjes, uiteindelijk hebben die foutjes ons de kop gekost", aldus Brekelmans.
Toch was deze nederlaag niet cruciaal. "In de Play-offs begint iedereen weer op nul en heeft elke ploeg weer kans op de titel. We hebben nog kansen genoeg", zo stelde Van den Heuvel.
Blik vooruitVolgende week zondag spelen Destil Trappers en UNIS Flyers de bekerfinale tegen elkaar. Brekelmans: "Volgende week is een hele andere wedstrijd. Beide ploegen ontlopen elkaar niet zoveel, we zullen er vol voor gaan."