Inwoners Veen verklaren dorp onafhankelijk en roepen het uit tot 'Vrije Staat Sicilië'

VEEN - Onbekende inwoners van Veen hebben het dorpje, onderdeel van de gemeente Aalburg, onafhankelijk verklaard. De nieuwe status van het dorp is 'Vrije Staat Sicilië'. Het woord vrijstaat staat onder meer voor onafhankelijkheid en daarmee het ontbreken van vreemde overheersing.

De plaatsnaamborden 'Veen Vrije Staat Sicilië' staan aan de belangrijkste invalsweg van het dorp Veen en ogen zo professioneel, dat het nog maar weinig mensen is opgevallen. Ze lijken op de officiële plaatsnaamborden.

Voorliefde voor maffia-eiland
In de periode dat Frans Buijserd burgemeester was van de gemeente Aalburg heeft Veen zich ook al eens geassocieerd met het maffia-eiland Sicilië. Bij de belangrijkste invalsweg van het dorp verschenen toen teksten als 'Veen het Sicilië van het noorden'. Die borden waren toen echter van karton en verre van professioneel.


Het eiland Sicilië is een van de vijf autonome regio's in Italië. Bewoners hebben in die regio's meer zeggenschap over hoe stad en regio worden bestuurd en meer zeggenschap over de staatsfinanciën. Sicilië is overigens ook de bakermat van de Cosa Nostra, een beruchte criminele mafiaclan.

De gemeente Aalburg gaat de omstreden borden 'Veen Vrije Staat Sicilië' weghalen.

Deel dit artikel: