Garnalen met beukenzwam en aardperen

EINDHOVEN - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een recept waarmee je in het weekend aan de gang kunt gaan. Dit keer een recept met garnalen.
In Nederland noemen we de lekkerste garnalen Hollandse garnalen, maar in België hebben ze het over grijze garnalen. Ze maken er daar de meest fraaie gerechten van zónder cocktailsaus. Voor dit recept heb je ook nog mooie aardperen nodig en beukenzwammen.

Benodigdheden
- 250 gram Hollandse garnalen (of 500 gram ongepelde)
- 500 gram aardperen
- 250 gram beukenzwammen
- 300 gram kwark (in België noemen ze het platte kaas)
- olijfolie
- nootmuskaat
- melk

Je begint met de aardperen. Die bereiden we op drie manieren. Van twee aardperen snijd je met behulp van een dunschiller flinterdunne schijfjes. Die frituur je vervolgens op 150 graden.

Aardperen bereiden
Dan snijd je vier aardperen brunoise. Dat is een duur wordt voor kleine blokjes. Je kookt ze beetgaar in gezouten water. Daarna breng je ze op smaak met peper en zout, een beetje olijfolie en nootmuskaat. Van de overige aardperen maak je een crème.

De beukenzwammen zijn gemakkelijk te bereiden. Je bakt ze kort in wat olie en daarna breng je ze op smaakt met peper en zout. De roomkaas/kwark meng je met peper, zout en nootmuskaat tot een glad mengsel. Dat doe je in een spuitzak met plat spuitmondje.

Het gerecht opmaken
Voor de opmaak van het gerecht is het ’t mooiste als je een rechthoekig bord gebruikt. Je verdeelt de garnalen en beukenzwammen in een rechte lijn over het bord. Werk het af met de creme van de aardpeer en een paar toefjes van het kaas/kwarkmengsel. De chips zet je mooi rechtop in de crème.

Meer over dit onderwerp:
peter kesseler culinair koken