‘Eigen schuld van Charlie Hebdo’, rapper Ismo uit Breda weer in opspraak na tweets aanslag Parijs

BREDA - Rapper Ismo uit Breda is opnieuw in opspraak geraakt na een aantal geruchtmakende berichten over de moordaanslag in Parijs. De artiest is van mening dat er ‘achteraf niet gezeurd moet worden’ terwijl er meerdere keren is gewaarschuwd voor het maken van spotprenten over de profeet Mohammed. “Charlie Hebdo heeft dit voor een deel aan zichzelf te danken.”

De Bredanaar liet zich op Twitter uit over de terroristische aanslag woensdag in Parijs, waarbij acht journalisten, een receptionist, een bezoeker en twee agenten werden gedood door gewapende mannen. Ismo retweette een aantal spraakmakende berichten, waaronder de tweet ‘Fuck Charlie Hebdo, Free Palestina’.


Geen spijt van opmerkingen
Deze berichten werden via Pownews en andere media gedeeld. “Ze moeten mij opnieuw weer hebben”, licht Ismo toe in een reactie aan Omroep Brabant. “Natuurlijk keur ik die moordaanslag af. Het zijn onschuldige mensen die zijn omgekomen.”

Wel blijft de rapper achter zijn opmerkingen staan, Zo vindt hij dat mensen niet nodeloos problemen moeten gaan uitlokken. “En dan moet je niet vervolgens komen janken als anderen dáár weer een probleem van maken”, aldus de artiest.


Tegen de spotprenten
Wat er deze week in Parijs is gebeurd, heeft Charlie Hebdo aan zichzelf te wijten, zegt de rapper. “Je weet dat deze dingen gebeuren als je zulke spotprenten gaat maken. Spotprenten waar ik overigens tegen ben. Mohamed mag je niet op deze manier afbeelden.”

De vermoedelijke daders van de dodelijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs zijn vrijdag gedood. De politie bestormde de drukkerij in Dammartin-en-Goële, waar de broers Chérif en Saïd Kouachi zich schuilhielden.


Eerder in opspraak
Het is niet de eerste keer dat rapper Ismo in opspraak is. Zo stond zijn vorig jaar uitgekomen single ‘Eenmans’ bol van de antisemitische en discriminerende teksten. Ismo zei toen dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd werden.

"Ik bedoel met 'flikkers' helemaal geen homoseksuelen en met 'joden' lang niet alle joden. Mijn echte fans weten dat.” Rapper Ismo wil verder niet meer reageren over Parijs. "Ik heb het druk zat met mijn album dat dit weekend uitkomt."
Meer over dit onderwerp:
ismo breda rapper charlie hebdo aanslagen parijs
Deel dit artikel: