Vasthouden: Veerdienst Woudrichem gaat kopje onder in bulderende westerstorm

WOUDRICHEM - Passagiers van de veerdienst van en naar Woudrichem, Sleeuwijk en Werkendam moesten zich zaterdag aan boord van de veerpont heel goed vasthouden. De golven op de Merwede waren door de westerstorm zo hoog dat de veerboot letterlijk kopje onderging maar gelukkig ook weer bovenkwam.

Riveer dat de veerdiensten onderhoud tussen Werkendam, Woudrichem en Sleeuwijk had op zaterdagmorgen de veerdienst tussen Werkendam en Hardinxveld uit de vaart genomen. De westerstorm beukte zo hard in op het ponton van het veer dat het onverantwoord was om af te meren en of om passagiers te laten op- of afstappen.

Klein maar meer paardenkracht
Voor de overige bestemmingen besloot bedrijfsleider Johan Hania een kleinere boot in te zetten. "Het passagiersaanbod is lager en met een kleinere boot kunnen we beter manoeuvreren en hebben we ook meer motorvermogen."

Veerboot doet duikboot na 
De zevenhonderd PK van de boot beuken in op de golven op het traject tussen Woudrichem en Gorinchem. De rivier de Merwede lijkt door de combinatie van een westerstorm en hoogwater op hol geslagen. Meters hoge golven donderen over het veerbootje heen.

Passagiers in de buik van de boot vinden het afwisselend mooi en angstig. Als de boot naar beneden duikt spoelt  rivierwater over de boeg van de boot. Een indrukwekkend gezicht dat wordt begeleid door angstaanjagend gebulder van water, wind en een kreunende veerboot.

Humor
Bemanningsleden en passagiers hebben na een stormachtige tocht ook adem over voor wat humor. Iedereen is van mening dat een tochtje met de pont avontuurlijker is dan een ritje in de wildwaterbaan van De Efteling.
Meer over dit onderwerp:
storm veerdiensten woudrichem werkendam merwede
Deel dit artikel: