Pauliena Rooijakkers trotseert zware wind en wint NK Strandrace: ‘Het was echt niet normaal'

ASTEN-HEUSDEN - “Het was echt niet normaal”, met die woorden blikt Pauliena Rooijakkers terug op het Nederlands kampioenschap Strandrace in Egmond. De mountainbiker uit Asten-Heusden prolongeerde haar nationale titel ondanks dat ze veel last had van de zware windstoten.
“Je waaide bijna om zo heftig ging het er aan toe”, vertelt Rooijakkers bij het Omroep Brabant-radioprogramma Sportlunch.

'Heel zwaar'
Rooijakkers klokte een zeer overtuigende tijd van 1.32.58. Ze liet daarmee Roxanne Knetemann en Iris Slappendel achter zich. “Het was heel zwaar. Maar ik gaf niet op en bleef maar doorzetten”, blikt de mountainbiker terug op de zeventiende editie van de strandrace.

De wedstrijd van Egmond aan Zee richting de pier bij Velsen en weer terug was een zware rit, vooral door de ware windstoten die wel opliepen tot honderd kilometer per uur. “Het was op een gegeven moment zelfs windkracht 9. Het was opnieuw heel bijzonder, deze race. Mooi zo langs het water en iedereen kan meedoen. Dat maakt deze race zo leuk", aldus Rooijakkers.