Video

Destil Trappers pakt derde beker op rij na zege op UNIS Flyers Heerenveen: 'Helemaal geweldig'

11 januari 2015 om 17:19 • Aangepast 21 november 2020 om 20:37
nl
De ijshockeyers van Destil Trappers hebben zondagmiddag voor de derde keer op rij de bekerfinale gewonnen. De Tilburgers waren in Eindhoven te sterk voor UNIS Flyers uit Heerenveen: 5-2. "Helemaal geweldig en misschien ook wel de laatste met deze groep", zei Trappersgoalie Ian Meiedres na afloop.
Profielfoto van
Geschreven door

Steve Mason bracht de Trappers in de negende minuut aan de leiding, waarna Bjorn Willemse de stand aan het eind van de tweede periode verdubbelde.
Derde periode beslissendeDe Tilburgers deelden in de derde periode de nekslag uit. Eerst zorgde Mason met zijn tweede treffer voor 3-0 en daarna maakte Peter van Biezen er ook nog 4-0 van. "In de derde periode konden wij net iets meer gas geven en daardoor wordt het uiteindelijk 5-2", is de conclusie van aanvoerder Diederick Hagemeijer van Trappers.
Travis Bobbee en Mitch Bruijsten redden vervolgens de Friese eer, waarna Diederick Hagemeijer het Tilburgse feestje compleet maakte door de puck in een leeg net te schuiven. Trappersgoalie Ian Meierdres hoopte de bekerfinale met een 'clean sheet' te eindigen, maar dat lukte uiteindelijk niet. "Als je het gaat hopen dan gaat het fout. Ik kon mooi mijn reddingen maken, daar ben ik wel erg blij mee", aldus Meierdres.
OberligaHet was de laatste keer dat de Trappers en Flyers een Nederlandse finale speelden: komend seizoen spelen de clubs in de Duitse Oberliga. De bekerwinst op Flyers is dus extra bijzonder. "Dat realiseerden wij ons ook twee weken geleden", zegt Hagemeijer. "Dat maakt deze bekerwinst over paar jaar extra speciaal. We gaan er daarom extra van genieten."
[Tweet:https://twitter.com/Tilburgtrappers/status/554300000243417088]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.