Video

Willem II: ‘Financieel geschil tussen directie en spelers opgelost’

15 januari 2015 om 20:49
nl
De directie en spelersgroep van Willem II zijn donderdag tot een overeenkomst gekomen over een mogelijke premie voor handhaving in de eredivisie. ‘Vandaag is de kwestie opnieuw besproken en er is een oplossing gevonden naar tevredenheid van beide partijen’, aldus de voetbalclub op haar website. Hoe het geschil precies is opgelost, meldt de club niet.
Geschreven door

Na de gesprekken donderdag gaat de club zich eigen zeggen 'weer volledig op de tweede helft van de competitie richten, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles aanstaande zondag'.
Eerdere uitspraken directeurEerder op de dag, nog voorafgaand aan de overeenkomst, meldde Willem II-directeur Berry van Gool dat de spelers van Willem II  naar de arbitragecommissie moeten stappen als ze een premie willen ontvangen voor handhaving in de eredivisie. De spelers waren boos omdat ze geen premie ontvangen als ze in de hoogste voetbaldivisie blijven.
De directie gaf aan pas een premie te betalen als de Tilburgers op een veertiende plek of hoger eindigen. Volgens Van Gool paste de eis van de spelers niet bij de financiële situatie van de club, zo meldde hij.
Onrust"Dit zal wel een bijdrage leveren aan enige onrust rondom de club. Maar zakelijk en sportief kunnen wij het prima scheiden. Er zijn geen winnaars in zo’n discussie. Het gaat om de club en dat beseffen de spelers ook wel", liet Van Gool eerder op de dag aan Omroep Brabant weten, toen de overeenkomst met de spelers nog niet gesloten was.
"Als wij het voorstel van de spelers uitvoeren, dan overschrijden we het spelersbudget. Er wordt iets gevraagd, wat niet begroot is. Dat kan deze club niet lijden. Daar ga ik mijn handtekening niet onder zetten. Ik wil niet zeggen dat de eis van de spelersgroep onredelijk is, maar het past niet bij de financiële situatie van de club", vertelde de directeur toen.
ArbitragecommissieEen stap naar de arbitragecommissie kon volgens Van Gool misschien uitkomst bieden. "Ik ga niks zeggen over bedragen. Ik wil ook niet strijden tegen de spelers. Ik kan wel zeggen dat het een breed gedragen besluit is binnen de club. Ze kunnen naar de arbitragecommissie stappen. Als die anders beslist, leggen wij ons daar bij neer."
Aanvoerder Jordens Peters wilde eerder niet ingaan op bedragen. "Het gaat niet om de bedragen, maar de constructie is het probleem. We vinden dat we als promovendus recht hebben op die premie", vertelde Peters. De spelers waren uit onvrede daarom ook niet aanwezig op de nieuwjaarsreceptie van Willem II die woensdagavond werd gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.